Authentieke communicatie, sterke strategie en heldere positionering voor missiegedreven organisaties

Nieuwsgierig wat ik voor andere klanten heb gedaan?

Voorbeelden

van werk

bekijk hieronder een selectie

Selectie van opdrachten

Manifest voor The Category and Trade Company

Wie ben je en waar sta je voor? Wat is je waarom? Wat beteken je precies voor klanten? Misschien wel de belangrijkste vragen om te beantwoorden voor een bedrijf. Voor concultancy en trainingsbureau The Category and Trade Company ging ik aan de slag met hun verhaal in de vorm van een ‘Over ons’ verhaal dat werkt voor klanten en eigen medewerkers. 

Heldere positionering, webteksten en bedrijfsreadings voor Compazzi

Wie ben je en waar sta je voor? Wat is je kernboodschap? Ik hielp Annemarie Semeijn van Compazzi de juiste toon te vinden en zichzelf zichtbaar neer te zetten. Dit is wat ze er zelf over zegt:

“Gedurende de start van mijn praktijk heb ik samen met Abeke de eerste versie van mijn webteksten op papier weten te krijgen; iets wat me in de overvloed van wat er op mij af kwam in mijn eentje niet goed lukte. Ik heb daardoor een vliegende start kunnen maken. Veel van mijn collega’s waren onder de indruk van mijn website en teksten, ze waren ook enorm goed! En hierdoor durfde ik steviger in de markt te gaan staan. Ik zette mijn bedrijf letterlijk op de kaart, via de samenwerking met Abeke.

Na grote groeistappen was het tijd voor een verandering van mijn teksten. Via een bedrijfsreading heb ik opnieuw heel heldere antwoorden gekregen op waar ik stond en waar ik naartoe aan het bewegen was. Ook toen heeft zij meegekeken met mijn teksten. Haar readings heb ik telkens als enorm waardevol, liefdevol en zuiver ervaren. Een thuiskomen in mijn bedrijf door haar readings & healings. Nu heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor het toe-eigenen van mijn eigen teksten; om mijn eigen energie neer te zetten. Dus opnieuw heb ik mijn webteksten aangepast maar ditmaal alleen; alsof ik er klaar voor was om er helemaal zelf voor te gaan staan.”

www.compazzi.nl

Het management team van Kingspan Insulation Continental Europe vroeg mij de interne communicatie te verbeteren. Ik startte met een kwalitatief onderzoek naar de beleving van de interne communicatie; wat gaat er goed en wat kan beter? Daarvoor interviewde ik medewerkers in de verschillende landen waar deze organisatie kantoren en fabrieken heeft. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek maakte ik een analyse van de situatie. Samen met het MT ontwikkelde ik een visie op interne communicatie voor de organisatie en maakte een plan en strategie. Vervolgens ging ik als interimmer aan de slag met de uitvoering van het plan. Resultaat: meer dialoog, een transparantere communicatie vanuit het MT, een heldere contentkalender en een vaste positie voor een internal communications lead.

www.kingspan.com

Film als terugblik op bijzonder vorm van onderwijs

ArtEZ Academie van Bouwkunst organiseert elk jaar ‘Plein’: een bijzondere workshop op locatie. Studenten gaan uit hun comfortzone en leren over vrij creëren. Samen met filmer en kunstenaar Inge Meijer maakte ik een film over drie jaar Plein met als thema lijfelijkheid. Als document voor de Nederlands/Vlaamse Accreditatiecommissie, voor (aankomend) studenten en andere stakeholders. Ook nam ik voor de academie het student-onderdeel van de kritische reflectie voor mijn rekening. Ik begeleidde hiervoor sessies en schreef in samenspraak met de studenten een verslag.

Webteksten organisatieadviseur Alro Jansma

Alro Jansma is een gedreven organisatieadviseur en interimmanager met een communicatieachtergrond. Al pratende kwamen we er achter dat Alro op haar best is in lastige situaties waar overzicht cruciaal is, ‘when the going gets tough’, dat hebben we benadrukt op haar website. Ontwerpbureau Simons en Boom tekende voor het ontwerp.
www.alrojansma.nl

 Verbeterde vindbaarheid plus online magazine voor de cursussen en leergangen van Aeres Hogeschool Wageningen

Hoe vergroten we de zichtbaarheid en vindbaarheid van onze cursussen en leergangen? Dat was de vraag van Aeres Hogeschool Wageningen. Ik bracht advies uit en maakte een online en printmagazine met enthousiaste verhalen van (oud-)deelnemers en docenten. Bureau Magsite tekende voor het ontwerp van het magazine en de bouw van het online magazine Leren tijdens je loopbaan.

 

Webteksten en een heldere indeling van diensten voor Rijnmotief

Voor coach en counselor Trijny Moddejonge schreef ik de teksten voor haar website. En ik bedacht een heldere menustructuur. Trijny coacht zowel leidinggevenden als professionals, en is niet alleen coach, maar ook counselor en hr-adviseur. Die aspecten spelen de hoofdrol in de positionering van Rijnmotief.
www.rijnmotief.nl

Webteksten voor beleidsadviseur Elsa Voorsluijs

In samenwerking met Elsa schreef ik de teksten voor haar website. En ik bedacht een heldere menustructuur en omschrijving van haar diensten en een tagline, een zin die kort vertelt wat je doet. Simons en Boom tekende voor het sprekende ontwerp.
www.elsavoorsluijs.nl

Online magazines Music Masters

Voor ArtEZ Music Masters schreef ik de teksten voor online magazines voor de zes masteropleidingen Muziek en de master Muziektherapie. Ik interviewde docenten en (oud-)studenten om potentiële studenten een helder beeld te geven van wat een master Muziek je brengt. Dat bracht prachtige verhalen met zich mee.
Bekijk de Music Master magazines

Brochure Verbindend Onderhandelen voor P2

Voor consultancybureau P2 schreef ik de teksten voor een brochure over hun prachtige aanpak Verbindend Onderhandelen. Ik interviewde klanten om lezers een helder beeld te geven van wat deze aanpak inhoudt en vooral wat het kan brengen. Ontwerpbureau Simons en Boom tekende voor het ontwerp.

Webteksten learning & developmentspecialist OntwikkelINGE

Inge Westerdijk weet precies hoe je leren en ontwikkelen onderscheidend en effectief inzet in organisaties. En ze kan zowel strategie ontwikkelen als implementeren. Dat doet ze zorgvuldig en in verbinding. Genoeg aanknopingspunten voor heldere webteksten, een sterke positionering en een nieuwe structuur voor haar site. 
www.ontwikkelinge.nl

Communicatiestrategie en helderheid over bedrijfsvragen voor kunstenaar Jacky Zegers

Jacky deed een Instagramcursus en vroeg zich af of dit het middel was waar ze zich op moest concentreren. Goeie vraag! Want, wie zijn haar ideale klanten en hoe zijn die het beste te bereiken? Ik ontwikkelde een communicatiestrategie voor haar, schreef een nieuwe ‘Over mij’-tekst en bedacht een nieuwe structuur voor haar website.

Jacky had een aantal bedrijfsvragen. In een bedrijfsreading kreeg ze heldere antwoorden op haar vraagstukken.
www.jackyzegers.com

Werkreadings voor klanten Elqui

Elqui is een top bureau voor coaching, outplacement en trainingen. Als het relevant is kan een klant van Elqui een werkreading doen bij mij als onderdeel van de coaching. Ellen Hobers van Elqui: “We werken als Elqui naar volle tevredenheid samen met Abeke. Ze verstaat haar vak, geeft mensen meer inzicht in wat belangrijk voor ze is en door de rust en warmte die ze uitstraalt kom je er bovendien als herboren weer vandaan! Zoals ik zelf ook heb mogen ervaren.”

www.elqui.nl

Talentontwikkeling voor communicatieteams en -professionals

In mijn bedrijf Talentenduider verzorg ik talentontwikkelingstrajecten voor individuele klanten en teams. Als strengths coach geef ik je inzicht in je grootste talenten en hoe je die kan inzetten en ik geef trainingen en workshops aan teams waarmee een team het beste uit zichzelf haalt. Opdrachtgevers zijn o.a.:

HKU, Hogeschool voor de kunsten Utrecht – Rijksvoorlichtingsdienst – Aeres Hogeschool – HvA, Hogeschool van Amsterdam – HVR Group.

www.talentenduider.nl

Wil je jouw bedrijf stevig en overtuigend neerzetten?
Ik help je er graag bij

Neem vrijblijvend contact met me op

Vraag het werkboek Vind je ideale klant aan

Wil je weten wie je ideale klant is? dat gaat je enorm helpen in je communicatie. Met jouw ideale klant helder in het vizier, kun je deze persoonlijk aanspreken met jouw teksten. Vul je naam en mailadres in en je ontvangt een mail met de downloadlink. 

Inschrijving nieuwsbrief

Leuk dat je interesse hebt, check gauw je email.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Leuk dat je interesse hebt, check gauw je email