Met mijn lief wilde ik naar een groots en meeslepend toneelstuk. Dat vonden we. Twee uur lang werd er fantastisch geacteerd in een wervelend stuk met een topcast. Maar na afloop hadden wij het maar over één ding: “heb je de ballen van die acteur (ik zal zijn naam hier niet noemen) gezien?”

Roze tennisballen

Ze waren namelijk mega. En heel zichtbaar, omdat hij een deel van het stuk in zijn nakie speelde. Zulke grote ballen had ik nog nooit gezien. Twee roze tennisballen, daar leken ze nog het meest op. En ze stonden ook niet helemaal in verhouding tot de grootte van zijn penis. Ik heb ze uitgebreid bestudeerd. Ik kon het niet helpen.

(En nee, die acteur staat niet boven in beeld!)

Spannend

Maar lullig (pun intended) was het wel. Daar sta je dan als acteur, met je goede gedrag en je bovenmatig acteerwerk. Ik moest er laatst aan denken omdat ik zelf momenteel speel in een toneelstuk. Ik als amateur in een stuk met ervaren acteurs. Mensen betalen er meer voor dan een avondje film. Dus je begrijpt, ik vind dat spannend.

Door de ogen van anderen

Ineens ga ik mezelf bekijken door de ogen van anderen. Of wat ik denk dat anderen van mij denken. Vermoeiend is dat zeg. Mijn uiterlijk, mijn stem, mijn gebaren, ik leg het allemaal onder een grote nietsontziende loep. En dat terwijl ik in de rest van mijn leven steeds tevredener wordt over mijzelf.

Zichtbaar zijn

Ik heb er iets mee, zichtbaar zijn. Ik houd van aandacht, maar vind het fout. “Vreselijk, van die mensen die een selfie van zichzelf op Instagram plaatsen, zo van, kijk mij nou” hoorde ik laatst iemand zeggen. Ik doe dat ook wel eens: kijk dit ben ik. Het voelt kwetsbaar en sterk tegelijk. Oordeel maar, kan mij het schelen, wil ik het liefste zeggen.

Acteren

En nu speel ik dus in een toneelstuk, vanavond is de première. Acteren, een super vorm van co-creëren, samenwerken en in het moment zijn. En een vorm van zichtbaar zijn. Anderhalf uur lang kunnen mensen uitgebreid over me oordelen. Acteer ik overtuigend? Is die makeup niet te zwaar? En die kokerrok niet te strak? Gooi je oordeel er maar op los, heerlijk toch? Ik heb ook gesmuld van die roze tennisballen. Ondertussen geniet ik er van dat ik daar mag staan en mag voelen dat het best wel lekker is om zichtbaar te zijn. 

Zichtbaar zijn als ondernemer

Als ondernemer is het noodzaak om zichtbaar te zijn. En als je diensten levert, hoor jij daar als persoon (of team) bij. Een website met een ‘Over mij/ons-pagina maakt het echt aantrekkelijker. Je moet je stem laten horen en jezelf laten zien. En ja, dan volgen er oordelen.

Is zichtbaarheid voor jou een thema? Ik help je er graag bij om jezelf stevig en overtuigend neer te zetten, op een manier die bij je past. Neem vrijblijvend contact met me op als je meer wilt weten.

Bel of mail me, abeke@abekeschreur.nl of 0612599837.

Vraag het werkboek Vind je ideale klant aan

Wil je weten wie je ideale klant is? dat gaat je enorm helpen in je communicatie. Met jouw ideale klant helder in het vizier, kun je deze persoonlijk aanspreken met jouw teksten. Vul je naam en mailadres in en je ontvangt een mail met de downloadlink. 

Inschrijving nieuwsbrief

Leuk dat je interesse hebt, check gauw je email.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Leuk dat je interesse hebt, check gauw je email